Returnarea produselor

Conform O.U.G. nr.34 din 2014, consumatorul (persoana fizica) beneficiază de o perioadă de 14 zile de la achizitie pentru a returna un produs, sau de o perioada de 14 zile de la primirea ultimului produs livrat dintr-o comanda multipla de produse, fără a fi nevoit să justifice decizia luata şi fără a suporta alte costuri, decat cele prevazute la art.13 alin.(3) si art.14 din O.U.G nr.34/2014. In cazul prestarilor de servicii, retragerea din contract se face in termen de 14 zile de la incheierea acestuia.


Clientii persoane juridice nu intra sub incidenta Ordonantei de Urgenta nr.34/2014.


Returnarea produselor cumparate direct din magazin nu se supune O.U.G. nr.34/2014, fiind necesara verificarea la ridicarea acestora, clientul neavand dreptul de denuntare a contractului in termen de 14 zile calendaristice. Produsele achizitionate se pot returna dupa notificarea in scris adresata vanzatorului. Acestea se vor returna impreuna cu o copie de pe factura de achizitie si certificatul de garantie in original.


Returnarea se face prin firme de curierat la adresa de contact, costul transportului fiind suportat de client.

 

Produsele returnate trebuie sa fie in aceeasi stare in care s-au livrat (in ambalajul original, cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit).


Produsele care au fost livrate gresit si nu corespund comenzii efectuate se pot returna fara costuri suplimentare, taxele de transport fiind suportate de Egato, dar rezervandu-ne dreptul de a alege metoda de livrare si firma de curierat.


Pentru produsele nefunctionale sau care prezinta defecte in primele 24 ore de utilizare, le puteti returna in maxim 48 de ore, pentru a fi inlocuite cu altele similare. In situatia in care nu este posibila inlocuirea se va restitui contravaloarea produselor.

 

Coletele primite prin curier cu deteriorari vizibile trebuie refuzate si se va intocmi un proces verbal impreuna cu reprezentantul firmei de curierat specificand starea acestora.


Produsele nu se pot returna personal la sediul social al Egato.


Vom respinge solicitarile repetate de returnare a produselor, considerandu-le abuzive.


Nu pot fi returnate urmatoarele produse:

 • fara ambalaje si continutul original (accesorii, documentatie, cabluri si alte material incluse)
 • care prezinta deteriorari, cu urme de uzura, lovituri, zgarieturi
 • cu interventii din partea persoanelor neautorizate, cu defecte datorate socurilor electrice sau mecanice
 • licente software inclusiv aplicatii si antivirus, sau produse ce detin licente preinstalate, licente electronice, jocuri pe support CD/DVD,
 • consumabile (cartuse laser sau cu cerneala, acumulatori..),
 • echipamente (multifunctionale, imprimante) care contin consumabile desigilate sau utilizate,
 • doua sau mai multe produse identice desigilate,
 • aparate electrocasnice montate si folosite (aragaz, cuptor, masina de spalat, frigider, fier de calcat, aparat de aer conditionat, aspiratoare, articole de bricolaj, etc),
 • telefoane mobile/ smartphone, tablete, sisteme de navigatie, mp3 si mp4 player, auto CD/DVD,
 • orice echipament si dispozitiv electronic care nu mai detine softul original (configuratia initiala, din fabrica) sau parolate, impiedicand accesul la software.
 • produse nereturnabile din motiv de protectie a sanatatii (casti)
 • produse aduse in conditii speciale – care nu se afla in stocul furnizorilor si comandate la cererea expresa a cumparatorului, in cantitati limitate sau produse remanufacturate si personalizate ca dotari si facilitati.

 

Suma rambursataRambursarea valorii produselor returnate se va face folosind aceeasi modalitate de plata din tranzactia de cumparare, fara comisioane, in termen de 14 zile calendaristice de la informarea deciziei de retragere din contract. Suma va fi rambursata doar dupa intrarea in posesia produselor returnate.Daca va exprimati acordul pentru o alta modalitate de rambursare a sumei, veti suporta toate taxele si comisioanele aferente. In cazul platilor in numerar, rambursul se va efectua in contul bancar al clientului.